اتریوم ETH چیست؟
اتریوم یکی از انواع ارزهای دیجیتال است که پس جهش چشمگیر ارزهای رمز پایه دراواخر سال 2017 و اوایل سال 2018 رشدی حدود 10000 درصد داشته است که باعث شد از آن زمان به بعد به شدت مورد توجه سرمایه گذاران قرار گیرد.
ارز دیجیتال اتریوم با هدف ارائه یک ارز دیجیتال مشابه بیت کوین ولی با قابلیتهای بیشتر برای نخستین بار در سال ۲۰۱۳ میلادی توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) برنامه نویس ۱۹ ساله روسی معرفی شد. در سال ۲۰۱۳ ، بوترین وایت پیپر (گزارش کار شبکه) یک پلتفرم نرم افزاری غیرمتمرکز به اسم اتریوم را منتشر نمود. در این وایت پیپر، ایده پلتفرمی را مطرح کرد که می توان آن را به عنوان نسل دوم ارزهای رمزپایه در نظر گرفت چرا که برخی از معایب ساختاری در شبکه بیت کوین را برطرف کرده و قابلیت های جدیدی به آن افزوده است.
در سال 2014، اعضای اصلی پروژه اتریوم شامل ویتالیک بوترین، چارلز هاسکینسون، جو لوبین، آنتونی دیلوریو، میهای آلیسی و گاوین وود، اتریوم را در یک کنفرانس بین المللی بیت کوین، بصورت رسمی معرفی کردند.
اتریوم به زبان ساده:
اتریوم یک پلتفرم نرمافزاری متن باز و قابل برنامهریزی است که امکان ساخت و توسعه برنامههای غیرمتمرکز را مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین برای همه کاربران فراهم می کند. همچنین تمامی معاملات و تراکنشها در شبکه اتریوم به صورت فرد به فرد انجام میگیرد و این امکان را فراهم می کند تا بتوانید قراردادهای هوشمند (Smart Contracts) و نرمافزارهای مستقل توزیع شده (Distributed Autonomous Applications) را بدون نظارت نهاد، دولت یا شخص سومی اجرایی کنید.
به بیان دیگر دیگر، اتریوم یک پلتفرم محاسبات مجازی است و نرمافزارهایی که بر اساس پروتکل آن ساخته می شوند قادر خواهند بود که یک بازار آنلاین و تراکنشهای قابل برنامهریزی را پشتیبانی کند. در واقع اتریوم یک دنیای کامپیوتری یا همان پلتفرم محاسبه غیرمتمرکز مانند لینوکس و سیستم عامل مک است
هدف اتریوم چیست؟
هدف اصلی اتریوم غیرمتمرکز سازی اینترنت است. راهاندازی چنین سیستمی نیازمند یک واحد مالی برای پرداخت منابع محاسباتی و راهاندازی برنامهها و اپلیکیشنها دارد. به همین دلیل از یک واحد دیجیتالی به نام اِتِر استفاده می شود. اتر یک نوع دارایی دیجیتالی است که برای انجام عملیات پرداخت در معاملات، نیازی به طرف ثالث ندارد و به عنوان یک ارز دیجیتالی برای تولید اپلیکیشنهای غیرمتمرکز در شبکه اتریوم مورد استفاده قرار می گیرد.
قرارداد هوشمند چیست؟
قرارداد هوشمند (smart contract) برای توصیف کدهای کامپیوتری و از بین بردن خطاهای داخل شبکه بلاک چین به کار میروند که میتوانند تبادل پول، محتوا، املاک، سهام یا هر چیز ارزشمند دیگر را تسهیل بخشد. قراردادهای هوشمند بر بستر تکنولوژی بلاک چین اجرایی میشوند و قادرند که مانند یک نرمافزار هوشمند بصورت اتوماتیک، شروط مشخص شده در الگوریتم قرارداد ها را اجرایی کنند، از جمله مزیت های این کار، جلوگیری از دستکاری، کلاهبرداری، کاهش هزینه های تراکنش و یا هر نوع دخالت شخص ثالثی در اجرای فرایندهای مشخص شده است.
قرار داد هوشمند اتریوم چگونه کار میکند؟
بلاک چین اتریوم ویژگی های حیرتانگیزی دارد که یکی از آنها امکان تعریف قراردادهای هوشمند است، قرارداد هوشمند به شکل خودکار و مستقل انجام میشود و میتواند امور مختلفی نظیر پرداخت را مدیریت، اجرا و نظارت کنند. در ساختار بلاک چین اتریوم، به جای اینکه یک مجموعه محدود از عملکردها در اختیار برنامهنویسان قرار گیرد، دست برنامه نویسان باز گذاشته شده و به آنها امکان ایجاد و توسعه هر نوع عملکرد دلخواه را میدهد. به این ترتیب برنامهنویسان میتوانند هزاران کاربرد مختلف را بر اساس ساختارغیرمتمرکز بلاک چین اتریوم ایجاد کنند.
کاربرد های اتریوم:
ساختاری که شبکه اتریوم ارائه داده، توسعه دهندگان را قادر می سازد تا برنامه های کاربردی را ایجاد و در یک پلتفرم غیر متمرکز راه اندازی کنند. این برنامه غیر متمرکز Dapp نام گذاری شده و می تواند بدون نیاز به حضور واسطه ها و استفاده از پروتکل توزیع تجمعی، یک عمل مخصوص و مشخص را انجام دهد. پلتفرم اتریوم دارای پتانسیل بالایی جهت ایجاد یک جهش بزرگ در فناوری بلاکچین میباشد چرا که کاربران می توانند از طریق مرورگر خود به آسانی با شبکه (Mist Network) که در واقع کیف پول نگهداری و انجام مبادلات اتر دسترسی داشته باشند. همچنین نرم افزارهای غیرمتمرکز، ارتباط بین شرکت ها و مخاطبان خود را به صورت کامل تغییر می دهند و اجرای قراردادهای هوشمند می تواند بدون هیچ گونه واسطه ای، یک تجارت سریع و امن را برای هر دو طرف معامله تضمین کند.
